Hlavní obsah

RWE bude zásobovat elektřinou i domácnosti, plyn zdraží

• Aktualizováno
Právo, Martin Procházka

RWE nabídne zákazníkům v České republice kromě plynu i dodávky elektřiny. Velkým zákazníkům dodává společnost elektřinu již od 1. ledna. Během letošního roku chce nabídnout dodávky i domácnostem. Energetický gigant zároveň oznámil, že na jaře zdraží plyn.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle šéfa RWE v České republice Martina Herrmanna chce firma v ČR získat v příštích letech dvouciferný podíl na trhu s elektřinou.

RWE patří mezi největší energetické společnosti v Evropě. Například prostřednictvím RWE Transgas dodává do většiny tuzemských domácností plyn. Co se týče vývoj cen plynu, společnost v pondělí zároveň oznámila, že od dubna plyn mírně podraží.

"Vzhledem k vývoji cen ropy a kurzu koruny k dolaru dojde k mírnému zdražení," uvedl  Herrmann. Nutné je dodat, že v předešlých čtvrtletích plyn zlevňoval. Tehdy tomu nahrávala levná ropa, ta však v posledních týdnech opět zdražuje.

Černé zlato bylo zatím nejdražší v létě 2008, kdy se barel prodával za více než 147 dolarů. Několik měsíců poté spadla cena pod 40 dolarů za barel, nyní se obchoduje kolem 80 dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Plyn od ledna opět zlevní, ale jen nepatrně

Domácnostem zlevní od Nového roku plyn, ale peněženky rodinných rozpočtů to takřka nepoznají. RWE sníží ceny v průměru jen o 0,6 procenta. Firma to uvedla...

Výběr článků

Načítám