Hlavní obsah

Jihlavská firma postaví pro olympiádu v Soči komplex za deset miliard

Novinky, Tomáš Holý
Aktualizováno

Jihlavská společnost PSJ má postavit v ruském Soči, dějišti dalších zimních olympijských her, multifunkční komplex. Jednání ohledně výstavby však ještě nebyla dokončena. Novinkám to potvrdil mluvčí PSJ Miroslav Fuks.

Foto: ČTK

Multifunkční komplex by měl přijít na necelých deset miliard korun.

Článek

Pokud by se kontrakt podařilo skutečně uzavřít, jeho hodnota by byla zhruba 500 miliónů dolarů, tedy asi necelých deset miliard korun.

"Jednání se finalizují, ale v tomto okamžiku nelze projekt označit za získaný a za zahájený," doplnil Fuks s tím, že stavba bude mít přímou návaznost na olympiádu v ruském Soči.

Objekt bude plnit funkci obytnou, komerční či konferenční. Pokud budou jednání úspěšná, výstavba bude zahájena v druhé polovině letošního roku.

Foto: ČTK

Vizualizace objektu, který zřejmě postaví jihlavská PSJ.

PSJ na svých stránkách mimo jiné uvádí, že areál bude mít na 280 tisíc metrů čtverečních. Olympiáda se bude v Soči konat v roce 2014. Část obytných prostor a některé kanceláře bude tou dobou využívat olympijský organizační výbor.

Sochi City:
Areál o ploše 280 tisíc metrů čtverečních bude čítat krom jiného podzemní garáže, obchody, galerie, centra zábavy, dva obytné třiadvacetipodlažní objekty, jeden výškový hotel a jeden sedmnáctipodlažní kancelářský objekt.
Firma PSJ o výstavbě a získání zakázky jedná více než rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám