Hlavní obsah

Farmářka Havránková souhlasí s návrhem vlády pro převod pozemků pro D11

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Rodina farmářky Ludmily Havránkové souhlasí s principy řešení, kterým by stát měl získat od farmářky pozemky nutné pro dostavbu dálnice D11 k Hradci Králové. Řekl to její právník Pavel Černohous. Farmářce stát nabídne výměnu tří hektarů jejích pozemků za jiné tři hektary a do dlouhodobého pronájmu dalších 130 hektarů. S řešením v pondělí souhlasila vláda.

Článek

Podle Černohouse nyní bude výsledek záležet na jednáních o konkrétní podobě smluv. Připomněl, že v minulosti se již o smlouvách k jiným způsobům řešení dvakrát jednalo, ale stát si to vždy rozmyslel. "Jsme rádi, že vláda uznala, že je jednodušší jít cestou dohody než vyvlastnění, které by k cíli nevedlo," řekl.

Příslušné smlouvy by podle premiéra Jana Fischera měly být vládě předložené do 23. dubna, jinak stát zahájí kroky k vyvlastnění. Na přípravě smluv pro výměnu a pronájem pozemků mají pracovat ministerstva dopravy a zemědělství.

Spor o pozemky se táhne 15 let. Stavba dálnice D11 zatím v roce 2006 skončila tři kilometry před Hradcem Králové před nevykoupenými pozemky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám