Hlavní obsah

Úřady prošetří Sunny Days, protože dál posílá klienty na zájezdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo pro místní rozvoj dalo v pondělí podnět živnostenskému úřadu Prahy 5 k prošetření činnosti firmy Sunny Days. Podle mluvčího MMR Martina Ayrera nesmí Sunny Days vypravovat zájezdy a tím, že tak činí, porušuje zákon. Zhruba 15 klientů Sunny Days odlétlo v neděli do Egypta. Všichni zájezd koupili předtím, než se Sunny Days stala cestovní agenturou.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jedna z poboček CK Sunny Days v Praze

Článek

"Naším záměrem je to, aby živnostenský úřad prověřil současné jednání zmíněné cestovní agentury a přijal náležité opatření," uvedl ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška. Doplnil, že MMR v současné době nemá páky, které by zabránily agentuře ve vypravování klientů. Pokud ale živnostenský úřad dojde k závěru, že se společnost dopouští neoprávněného podnikání, může jí udělit pokutu.

Sunny Days se od února změnila na cestovní agenturu, protože jí pojišťovny odmítly dát pojištění proti úpadku. Agentura může pouze prodávat zájezdy jiných kanceláří, ale vlastní organizovat nesmí.

Otázkou je, jak je to se zájezdy, které klienti koupili ještě předtím, než se kancelář stala agenturou. V době, kdy lidé koupili zájezdy, kancelář pojištěna byla.

Sunny Days tvrdí, že tyto zájezdy může dál vypravovat, Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) tvrdí opak.

Reklama

Výběr článků

Načítám