Hlavní obsah

ČEZ vyloučil, že by jeho kontrolory cvičila policie či armáda

Šéf ČEZ Martin Roman ve středu obhajoval činnost útvaru Měření. Firma vyloučila, že by se na výcviku kontrolorů podílela policie nebo armáda. Roman řekl že od loňska se zásahů jejich pracovníků, kteří odpojují odbočku, účastní policie.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Generální ředitel energetické skupiny ČEZ Martin Roman

Článek

Roman řekl, že po vzniku útvaru v roce 2005 došlo k "přehmatům". Pokud jdou zaměstnanci nelegální přípojku odpojovat, asistuje jim od loňska policie. Reagoval tak videozáznamy, které v úterý poskytla médiím strana Suverenita. Pracovníci ČEZ se na nich mimo jiné cvičí ve střelbě.

Podle Romana pracovníci ČEZ odhalili zhruba 15 000 nelegálních odběrů. Při odpojování nelegálních přípojek prý často čelí fyzickým útokům, či na ně lidé poštvou psa.

Ředitel Útvaru netechnických ztrát (NTZ) Karel Vaniš řekl, že zaměstnance v roce 2005 cvičilo Vzdělávací středisko v Náměšti nad Oslavou, které prý nespadá ani pod policii ani armádu.

Ředitel firmy řekl, že ČEZ nemá z Útvaru netechnických ztrát žádné příjmy. "My z toho útvaru nic nemáme, jenom tyhle mediální problémy, děláme to kvůli tomu, aby lidem nerostla cena elektřiny," řekl Roman.

Reklama

Výběr článků

Načítám