Hlavní obsah

ČD komfort cestujících hned tak nezlepší, plánované ojetiny nekoupí

Novinky, Tomáš Holý

Ojeté vozy za 1,5 miliardy korun na českou železnici nevyrazí. České dráhy musely zrušit výběrové řízení na nákup stovky starších vozů. Podnik použitými vagóny chtěl obnovit svůj vozový park, jenže možní prodejci nesplnili podmínky výběrového řízení.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

České dráhy o možném nákupu ojetých vozů informovaly loni v srpnu. „Nákup použitých vozů je výhodný. Nabízejí vyšší komfort a mají lepší technické parametry než naše starší vagóny, přitom jsou rychle k dispozici a jejich cena je velmi výhodná,“ sliboval si tehdy ředitel odboru kolejových vozidel Rostislav Novák. [celá zpráva]

Jenže v pondělí podnik oznámil, že ze dvou zájemců, kteří se do tendru přihlásili, ani jeden nesplnil podmínky. „Kromě zákonných požadavků, které vedly k vyloučení obou nabídek, ani jedna nesplnila požadavky Českých drah. V jednom případě šlo o nabídku vozů, které neodpovídaly požadovaným parametrům, v druhém případě nabídková cena podstatným způsobem překročila očekávání společnosti,“ uvedl Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení ČD.

Štáhlavský pouze dodal, že firma se nyní zaměří zejména na modernizaci stávajícího vozového parku.

Reklama

Výběr článků

Načítám