Hlavní obsah

Dvě letadla Fischer Air koupili v dražbě Američané

Novinky, toh

Dvě letadla Fischer Air po čtyřech letech chátrání na ruzyňském letišti koupila ve čtvrtek v dražbě americká společnost AerSale. Boeingy se podařilo prodat za 2,188 miliónu dolarů, tedy zhruba 41 miliónů korun. Novinkám to potvrdil Jiří Rybář, ze společnosti 1. Art Consulting, která dražbu pořádala.

Foto: ČTK

Boeing 737 300 letecké společnosti Fischer Air na snímku v době, kdy zajišťoval přepravu pro cestovní kancelář Fischer.

Článek

Letadla bývalé společnosti Václava Fischera se již v Praze pokoušeli prodat před Vánoci. Tehdy se však neobjevil žádný zájemce. Cena činila 3,5 miliónu dolarů.

Pro čtvrteční dražbu byla cena snížena, Američané byli jedinými zájemci, proto letadla koupili za vyvolávací cenu. "Zájemců bylo více, ale nesložili do středy povinnou dražební jistinu ve výši 250 tisíc dolarů," řekl Novinkám Rybář.

Podle něj má společnost povinnost do 35 dnů uhradit zbytek peněz. Poté se stanou majiteli letadel a mohou s nimi nakládat podle svého. Ještě před několika lety měla letadla několikanásobně vyšší hodnotu. Rybář upozornil, že podle jeho informací, by při neúspěšném prodeji v následujících měsících hodnota boeingů nadále klesala a stroje by se tak již nejspíš nepodařilo přivést opět k provozu.

Společnost AerSale letadla koupila prostřednictvím pražských právníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám