Hlavní obsah

Heineken ukončí výrobu piva v Lounech, propustí 60 lidí

Louny
Aktualizováno

Heineken ukončí výrobu piva v Lounech. Na konci ledna propustí 29 lidí, dalších 30 zaměstnanců přijde o práci v následujících týdnech. ČTK to v pondělí sdělila Kateřina Eliášová z Heinekenu.

Článek

Výrobu koncern přesune do pivovarů v ústecké čtvrti Krásné Březno a nedalekého Velkého Března. Značku Louny i původní recepturu zachová. Heineken už loni uzavřel pivovary Znojmo a Kutná Hora.

Důvodem uzavření lounského pivovaru je jeho špatný technický stav, trvalý pokles výroby a ekonomická krize vedoucí k dlouhodobému trendu poklesu konzumace piva v Česku, uvedla. V Lounech Heineken zachová distribuční centrum.

BODY {font-family:Geneva CE, Arial;font-size:x-small;} .size1 {font-family:Geneva CE, Arial;font-size:xx-small;} .nadpis {font-family:Geneva CE, Arial;color:#0086DF;font-weight:bold;font-size:medium;}

"Pivo se v Lounech přestalo vařit už dnes. Do konce února se zásoby piva budou ještě stáčet do sudů. Nepočítáme s propuštěním všech zaměstnanců lounského pivovaru, nabídneme 13 pracovních pozic v jiných pivovarech společnosti," doplnila Eliášová.

Propuštěným pracovníkům firma podle jejího generálního ředitele Lievena Van der Borghta poskytne konzultace při hledání nového uplatnění. "S odbory jsme se dohodli na podmínkách odstupného," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám