Hlavní obsah

Canaria Travel převezme pětinu v Travel Servisu, schválil antimonopolní úřad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) schválil převod pětinového podílu v aerolinkách Travel Service ze společnosti Icelandair Group na cestovní kancelář Canaria Travel. Antimonopolní úřad to oznámil v tiskové zprávě. Spojení podle něj podstatně nenaruší hospodářskou soutěž v České republice.

Článek

Závěry rozhodování podle ÚOHS potvrdily i oslovené cestovní kanceláře. O souhlas s transakcí požádali spolumajitel Travel Servisu Roman Vik a společnost Global Trade Opportunities (GTO). Ta je spolumajitelem firmy Canaria Travel a patří do skupiny Unimex Group.

Icelandair Group snížila transakcí svůj podíl v českém dopravci na 30 procent, šéf Travel Servisu Roman Vik a Unimex Group drží každý po čtvrtině a Canaria Travel má pětinu.

Travel Service je lídrem trhu charterových letů v České republice a v Maďarsku, provozuje také pravidelné linky pod značkou Smart Wings. Loni společnost přepravila 2,7 miliónu cestujících, což je o 16 procent více než v roce 2008.

Reklama

Výběr článků

Načítám