Hlavní obsah

Japonské aerolinky ohlásí bankrot

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské aerolinky Japan Airlines mají podle očekávání v úterý oznámit vstup do bankrotové ochrany. Uvedla to agentura AP s tím, že tak po více než měsíci skončí trápení společnosti, o jejímž krachu se již delší dobu spekulovalo.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Letadlo společnosti Japan Airlines

Článek

Podle listopadových údajů má společnost dluhy ve výši 16,5 miliardy dolarů, tedy zhruba 297 miliard korun. Bude se tak jednat o největší bankrot v historii Japonska. Konci společnosti zřejmě nezabrání ani velké námluvy mezinárodních aerolinek Delat Airlines, které chtěly Japan Airlines ovládnout.

Poté, co společnost vejde pod bankrotovou ochranu, začne její radikální restrukturalizace. Tu bude mít na starosti tamní vláda.

Japan Airlines nejsou jedinými aerolinkami, které se v posledních měsících dostaly do finančních problémů. Například jen v Evropě skončilo několik leteckých společností. Naposledy ukončily svoji činnost nízkonákladové aerolinky Air Comet. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám