Hlavní obsah

Hušák: Mým domovem je Menorca, na tamní vilu jsem si vydělal

Praha

Šéf Sazky Aleš Hušák v nedělních Otázkách Václava Moravce prohlásil, že za svůj domov považuje španělský ostrov Menorca, kde vlastní vilu. Na ni si podle svých slov poctivě vydělal jako soukromá osoba. Odmítl přitom, že by za ním na Baleáry za firemní peníze létali členové vedení loterijní společnosti na jednání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

"Zasedáme v Praze, v budově Sazky," uvedl Hušák s tím, že několik zasedání představenstva se konalo jinde, vždy však v České republice.

Informaci o tom, že Hušák vlastní na Menorce vilu v ceně minimálně 60 miliónů korun přinesl minulý týden Český rozhlas 1 - Rádiožurnál.

"Jsem euroobčan a za svůj domov jsem zvolil místo, kde žiji. To znamená Menorku," prohlásil Hušák. Dodal, že v katastru nemovitostí je jako majitel vily uveden on a jeho manželka. Na sídlo si prý vydělal dvacetiletým podnikáním. "Jediné, co mi kdo může vyčítat, je fakt, že jsem poctivě vydělané peníze neinvestoval v České republice," řekl Hušák.

Podle Českého rozhlasu si Hušák na Baleárském ostrově pořídil usedlost s tříhektarovým pozemkem v létě roku 2003. Postupně dokupoval další půdu a dnes má jeho ostrovní sídlo rozlohu téměř osmdesát hektarů. Šéf Sazky prý tráví na Menorce celé léto a obchodní partneři ho tam navštěvují.

Rozhlas zároveň uvedl, že akcionáři sazky, tedy sportovní svazy, nemají informace ani o výši platů vrcholných manažerů společnosti. Firma přitom svazům podle předsedy ODS Mirka Topolánka nezvládá platit slíbenou jednu miliardu korun ročně, a oni tak zvyšují své požadavky na státní rozpočet.

Reklama

Související témata:

Související články

Pozice šéfa Sazky Hušáka se prý otřásá

Pozice šéfa největší tuzemské loterijní společnosti Sazka Aleše Hušáka se údajně začíná otřásat. Podle pondělního vydání týdeníku Euro se začalo hovořit o jeho...

Výběr článků

Načítám