Hlavní obsah

Škodovka i přes krizi trhla rekord, loni prodala nejvíce aut

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské automobilce Škoda Auto se loni i přes krizi velice dařilo. Společnost prodala nejvíce aut ve své historii. Nutno však dodat, že za silnými prodeji je zejména šrotovné v okolních evropských zemích. Škodovka o tom informovala v pátek. Celkové prodeje dosáhly 684 226 vozidel, to je meziročně o 1,4 procenta více.

Foto: maž, Novinky

Nejvíce prodávaným modelem automobilky byla loni Škoda Octavia.

Článek

Kromě šrotovného mladoboleslavské automobilce pomáhal růst prodejů v Číně. V nejlidnatější zemi světa firma prodala 122 556 vozů, což je proti roku 2008 nárůst o 107 procent.

„Nejsilnějším trhem západní Evropy bylo opět Německo, kde bylo registrováno 190 717 nových vozů (meziročně o 57,3 procenta více). Automobilka zde zvýšila svůj tržní podíl z cca 3,9 procenta na pět procent,“ uvedl mluvčí automobilky Jaroslav Černý.

Dodal, že firmě se mimo jiné dařilo i ve Finsku, kde se dostala mezi čtyři nejprodávanější značky automobilů. Více vozů se společnosti podařilo prodat také ve Francii, Rakousku či Polsku.

Prodeje vybraných modelů Škody Auto v roce 2009:
Octavia273 590
Fabia264 173
Superb44 548
Yeti11 018
Roomster47 152

„Rok 2010 bude podle všech odhadů náročnou zkouškou. Naději na pozitivní vývoj vkládáme do nedávno představených a dále v novém roce připravovaných modelů a do expanze na další rozvíjející se trhy,“ komentoval výhled Reinhard Fleger z představenstva Škody Auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám