Hlavní obsah

České firmy mohou být zadarmo v Silicon Valley

Právo, Jindřich Ginter

Českým podnikatelům se otevřela unikátní možnost strávit nejméně čtvrt roku přímo v technologickém srdci světa - v americkém Silicon Valley, aniž by museli hradit náklady za kancelář. Pomůže jim k tomu Český technologický akcelerátor CzechAccelerator agentury CzechInvest.

Článek

Hlásit se do 26. ledna mohou začínající čeští podnikatelé a zavedené firmy s jedinečným podnikatelským plánem. V prvním kole se do Silicon Valley na čtvrt roku podívají čtyři české firmy. Celkem by se jich tak v USA mělo díky nám ročně vystřídat šestnáct.

CzechAccelerator bude sídlit v Plug and Play Tech Centre, v městečku Sunyvalle. „Plug and Play Tech Centre jsme založili teprve před čtyřmi lety a za tu dobu už jsme začínajícím společnostem pomohli získat přes půl miliardy dolarů startovního kapitálu,“ říká Jupe Tan, manažer Plug and Play Tech Centre pro mezinárodní vztahy.

Český technologický akcelerátor je určený především pro firmy z oblasti informačních a komunikačních technologií nebo biotechnologií. Úspěšní zájemci získají kancelářské prostory a veškeré služby pro dva lidi v Plug and Play Tech centru. Sami si hradí výlohy spojené s odletem a pobytem ve Spojených státech.

Reklama

Výběr článků

Načítám