Hlavní obsah

Majetek po zkrachovalé Moravia Energo uhradí jen zlomek dluhů

Prodej majetku po zkrachovalé firmě Moravia Energo hutního magnáta Tomáše Chrenka nepřinese ani 400 miliónů korun. Dluhy přitom činí přes 4,5 miliardy. Před koncem roku padlo podle listu rozhodnutí o prodeji nejcennější části firmy - rozestavěné plynové elektrárny u Prostějova. Za čtvrt miliardy korun projekt získá firma Invest Plus CZ z Břeclavi, která patří do skupiny In Group slovenského podnikatele ve stavebnictví Pavola Kollára.

Článek

Uvedly to Hospodářské noviny. Podle listu žádný jiný majetek Moravia Energo už seza stamiliónové částky prodat nepovedlo. Například teplárnu v srbském Zaječaru se stále nedaří prodat, výnos z ní prý ale stejně nebude oslnivý. "Je tam třeba hodně investovat," uvedla konkursní správkyně Lenka Vidovičová. O teplárnu se uchází jeden zájemce.

Loni před konkursem podle HN šéfové Moravie Energo ujišťovali o tom, že firma jen za své projekty může získat až 800 miliónů.

Pokud jde o projekt paroplynové elektrárny u Prostějova, jde o jednu z největších rozpracovaných energetických investic v republice. Z dokumentace v obchodním rejstříku ministerstva spravedlnosti vyplývá, že věřitelský výbor Moravia Energo schválit prodej už v listopadu, píšou HN.

Moravia Energo zkrachovala po předchozím přerušení dodávek elektřiny od ČEZ a po zrušení registrace k provádění obchodů na burze. Firma zásobovala přes 1000 odběrných míst. V konkurzu je od loňského 27. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám