Hlavní obsah

Dluhy domácností v listopadu dál rostly, činí 972 miliard

Dluhy českých domácností u bank a finančních institucí se během listopadu proti konci předchozího měsíce opět zvýšily, a to o 5,64 miliardy korun na 972,12 miliardy Kč. Meziročně stouply o 106,73 miliard korun. Vyplývá to z zveřejněných údajů České národní banky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zadluženost podniků v listopadu meziročně klesla o více než 82 miliard korun na 942,118 miliardy Kč. Proti říjnu úvěry tuzemských firem klesly o 5,8 miliardy korun.

Jednodenní vklady domácností vzrostly od října o zhruba čtyři miliardy korun na 800,28 miliardy Kč. Meziročně se zvýšily o skoro 93 miliard korun. Vklady domácností s výpovědní lhůtou, mezi které patří například termínované vklady, meziročně stouply o 61,2 miliardy na 445,58 miliardy Kč. Proti říjnu naopak klesly o 899 miliónů korun.

Centrální banka poskytuje uvedenou statistiku každý měsíc v národním měnovém přehledu. Ten se odvozuje z bilancí měnových finančních institucí, jež zahrnují vedle centrální banky, obchodních bank a poboček zahraničních bank v Česku také fondy peněžního trhu, úvěrní a spotřební družstva.

Reklama

Výběr článků

Načítám