Hlavní obsah

Novým šéfem Unipetrolu bude Piotr Chełmiński

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem petrochemického holdingu Unipetrol je Piotr Chełmiński. Dozorčí rada dnes s okamžitou platností přijala rezignaci Krzysztofa Urbanowicze. Informovala o tom společnost, jejímž většinovým vlastníkem je polská skupina PKN Orlen.

Článek

Chełmiński začal v Unipetrolu pracovat v listopadu jako ředitel pro správu. Předtím působil jako místopředseda pro obchod a marketing a člen rady ředitelů výrobce nábytkářských doplňků Gamet Holdings.

Představenstvo společnosti Unipetrol nyní vedle předsedy Chełmińského tvoří místopředsedové Marek Serafin a Wojciech Ostrowski a členové Martin Durčák, Ivan Ottis a Artur Paździor.

Petrochemický holding se v letošním třetím čtvrtletí propadl do ztráty 35 miliónů korun, když loni ve stejném období vydělal přes půl miliardy korun. Tržby společnosti klesly meziročně o 37 procent na 18,73 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám