Hlavní obsah

ČSA převedou odbavení letadel a 800 zaměstnanců do dceřiné firmy

Vedení Českých aerolinií pokračuje v restrukturalizaci ztrátové společnosti. Všechny činnosti související s odbavením cestujících a letadel, takzvaný handling, firma převede do stávající dceřiné společnosti ČSA Support. Od 1. ledna by do ČSA Support mělo přejít 800 zaměstnanců.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

"Tato změna v prvé řadě zprůhlední náklady a výnosy na danou činnost a zároveň otevře prostor pro zvýšení celkové efektivity. Věřím, že takový krok přivítají i obchodní partneři, pro které bude fungování společnosti přehlednější," uvedl prezident Českých aerolinií Miroslav Dvořák. Zdůraznil, že ČSA Support zůstane nadále dceřinou společností Českých aerolinií.

Hodnotu handlingu před vyčleněním ocení znalec, o příslušnou částku se poté navýší základní kapitál dceřiné společnosti. Správu ČSA Support bude mít na starosti viceprezident pro provozní úsek Peter Jusko, hospodaření bude oddělené od mateřské firmy.

Mezi zákazníky handligových služeb Českých aerolinií patří zejména partneři z aliance SkyTeam Air France-KLM, Delta Air Lines, Aeroflot, Korean Air a také další společnosti jako Lufthansa, Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, SAS - Scandinavian Airline System nebo Malev.

Reklama

Výběr článků

Načítám