Hlavní obsah

Plyn od ledna opět zlevní, ale jen nepatrně

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Domácnostem zlevní od Nového roku plyn, ale peněženky rodinných rozpočtů to takřka nepoznají. RWE sníží ceny v průměru jen o 0,6 procenta. Firma to uvedla v pondělí. Zlevnění oznámil i E.ON, ten sníží ceny v průměru o jedno procento.

Foto: Archiv , Právo

Češi využívají každou pátou přípojku na plyn, je moc drahý.

Článek

„U cen zemního plynu došlo pro první čtvrtletí 2010 ke stabilizaci, a to i přes stoupající ceny ropných derivátů a nárůst regulovaných složek ceny. Většině našich zákazníků z řad domácností se konečná cena plynu pro druhou půlku topné sezony mírně sníží,“ uvedl Tomáš Varcop, člen představenstva RWE Transgas zodpovědný za národní obchod.

Firma uvedla, že plyn pro domácnosti nezdražila již déle než rok. Za nižšími cenami je zejména levnější ropa. Ta dosáhla svých historických maxim loni v létě, kdy se barel prodával za více než 147 dolarů. Od té doby výrazně zlevnila, což ovlivnilo i ceny plynu.

Zlevňuje i E.ON

Koncern E.ON oznámil snížení cen o jedno procento. Již nyní však mohou zákazníci očekávat, že ceny v průběhu příštího roku opět vzrostou.

"Počínaje 2. kvartálem 2010 již očekáváme zlom a lehký nárůst komoditních cen zemního plynu," uvedl mluvčí společnosti Vladimír Vácha.

Domácnosti ušetří i na elektřině

Od ledna zlevní domácnostem také elektřina. Energetický regulační úřad to oznámil minulý týden. [celá zpráva]

Co do konkrétních čísel, tak například E.ON uvedl, že domácnostem od ledna zlevní o 3,95 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám