Hlavní obsah

Razie v ČEZu skončila, evropská inspekce odešla po čtyřech dnech

Novinky, toh

Inspektoři Evropské komise ukončili po čtyřech dnech své šetření v kancelářích energetického gigantu ČEZ. Ten je společně se společností J&T vyšetřován kvůli podezření z narušení hospodářské soutěže. V pátek to oznámil ČEZ.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražské ústředí společnosti ČEZ

Článek

"Dnes v 14.54 opustil budovu hlavní správy ČEZ v Praze poslední z pracovníků inspekce Komise Evropských společenství. Tím skončilo místní kontrolní šetření v ČEZ. Pracovníci inspekce si odnesli několik tištěných dokumentů. Nyní budou pracovníci EK prověřovat všechny dokumenty, které zajistili,“ uvedl mluvčí ČEZu Ladislav Kříž.

Na J a ČEZ si stěžovala u Evropské komise společnost Czech Coal. Té se nelíbí spolupráce právě zmíněných firem, protože by to mohlo prohloubit nerovnováhu na trhu s výrobou elektrické energie a na trhu hnědého uhlí.

Kanceláře J opustili inspektoři již ve čtvrtek.

Společnost Czech Coal kritizovala transakce kolem koupě společnosti International Power Opatovice finanční skupinou J Ta podepsala smlouvu o koupi všech aktiv britské Internetional Power v ČR za 22,5 miliardy korun letos v polovině června. Získala elektrárnu Opatovice a akciové podíly společnosti International Power v Pražské teplárenské a Energotransu. J současně oznámila, že 48,67 procenta akcií Pražské teplárenské obratem prodá energetické firmě ČEZ. Prodej společnosti International Power Opatovice finanční skupině J nedávno bez podmínek schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který obchod posuzoval více než dva měsíce.
Zdroj: ČTK

Reklama

Související články

Evropská komise provedla razii v ČEZu a J&T

Evropská komise (EK) v úterý zahájila řízení proti společnostem ČEZ a J&T, ve kterém prověřuje jejich chování na českém energetickém trhu. Informoval o tom...

Výběr článků

Načítám