Hlavní obsah

ČT omylem odvysílala staré losování Sportky

• Aktualizováno
Právo, Novinky, Jana Perglerová, Tomáš Holý

Česká televize odvysílala ve středu večer v 19.55 na programu ČT 1 špatné, starší losování Sportky a Šance. K chybě došlo vinou České televize, konkrétně technického pracovníka, který si nezkontroloval údaje na kazetě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Článek

Záznam losování vysílaný týž den (středa 25. listopadu) ve 22.20 byl již správný. Jeden ze sázkařů vyhrál 20 miliónů korun. Pokud se spolehl jen na losování před dvacátou hodinou, možná neví, že je šťastným výhercem.

ČT se divákům a zejména hráčům Sportky omlouvá, což určitě nedocení ti, kteří po losování zmačkali a vyhodili svůj tiket.

„K chybě ve středečním slosování výherních čísel hry společnosti Sazka, došlo hrubou chybou technika odbavovacího pracoviště, který řádně nezkontroloval zařazený klip. V současné době je mechanismus nastaven tak, že počítač má automaticky starší klipy mazat. Z dosud nezjištěného důvodu, zřejmě softwarové chybě, ke smazání nedošlo,“ vysvětlil pochybení televize mluvčí Ladislav Šticha.

Dodal, že povinností technického pracovníka je v každém případě provést kontrolu. Za porušení předpisů bude odpovědný pracovník postihnut významnou srážkou ze mzdy. "Česká televize se všem divákům a zejména hráčům Sportky omlouvá. Od čtvrtka je kontrola na odbavovacím pracovišti rozšířena ještě na režiséra dne. Česká televize věří, že toto opatření definitivně zamezí opakování podobné chyby v budoucnu," uzavřel mluvčí.

Sazka se zlobí

Podle mluvčího Sazky Zdeňka Zikmunda se České televizi obdobný omyl nestal poprvé. "Proto byla naše reakce taková nazlobená," řekl Novinkám Zikmund. Podle něj ředitel loterijní společnosti napsal ČT dopis, ve kterém žádá, aby se obdobná situace již neopakovala.

Mluvčí také doplnil, že špatné odvysílání losování nemá na výsledek soutěže žádný vliv. "Nehrozí, že by někdo byl poškozen," uzavřel Zikmund.

Reklama

Výběr článků

Načítám