Hlavní obsah

Miliardář chce postavit v Německu největší solární elektrárnu na světě

Novinky, toh

Jedna z nejbohatších a nejznámějších německých rodin plánuje vybudovat největší solární elektrárnu na světě. Rodina Thurn-Taxisů chce vynaložit na projekt 115 miliónů eur, tedy téměř tři miliardy korun. Elektrárna bude stát v Německu.

Článek

Rodina Thurn-Taxisů patřila již v historii mezi ty nejvýznamnější v Německu. Již v období 16. až 18. století měla v Evropě obrovský vliv, tehdy měla klíčové postavení v šíření pošty. Nyní se rodina zřejmě pokusí dobýt trh s energiemi.

Šestadvacetiletý princ Albert z rodiny Thrun-Taxisů chce solární elektrárnu vybudovat v Bavorsku. Pro tyto účely chce využít tamní hospodářskou půdu. Rozsah projektu by měl být 1,9 miliónu čtverečních metrů, tedy asi rozlohu 280 fotbalových hřišť.

Elektrárna by měla dosáhnout výkonu až 65 megawatt.

Mluvčí projektu Stefan Stehl řekl, že ani na Sahaře není tak vhodný reliéf pro elektrárnu jako právě v oblasti u města Straubing.

Foto: s využitím mapy.cz, Novinky

Největší solární elektrárna světa by měla stát u města Straubing

Záměr se však nelíbí místním. „Nemáme nic proti solární energii,“ řekla Barbara Ungerová, dodala, že ji pouze vadí, že projekt je tak mamutí a pohltí velkou část půdy. Radním ze Straubingu se však nápad na elektrárnu nepříčí. Jen na daních by město vydělalo ročně milión eur. Rodina pak očekává, že na vyrobené elektřině by vydělala 17 miliónů eur ročně.

Reklama

Výběr článků

Načítám