Hlavní obsah

V USA stahují z prodeje dva milióny postýlek, zabily čtyři děti

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Spojených státech stahují z trhu další zdraví nebezpečné vybavení pro děti. Tentokrát se již nesmí prodávat a používat na 2,1 miliónu závadných postýlek společnosti Stork Craft Manufacturing. Již před několika dny byly z prodeje také staženy nebezpečné kočárky, ty se prodávaly i v ČR.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle listu Washigton Post je množství závadných postýlek největším v historii USA. Konkrétně jde o 1,2 miliónu postýlek v USA a další milión se jich prodával v Kanadě. Deník upozornil, že v zemi kvůli špatné konstrukci postýlek zemřely čtyři děti.

Ty byly vždy udušeny posuvnou stranou postýlky. Ta umožňuje, aby děti z postýlky mohly vylézt ven. Právě technické součásti, které umožňují hybnost jedné ze stěn, jsou problematické. Mechanismus buď děti přiškrtil či se stěna zcela uvolnila tak, že malé děti vypadly z postýlky.

Již před časem jedna americká společnost stahovala z prodejen v USA milión závadných kočárků. Jejich panty totiž mohly dětem amputovat prsty a v několika případech se tak i stalo. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám