Hlavní obsah

Čína zachraňuje českou automobilku Škoda

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I přes hospodářskou krizi se mladoboleslavské automobilce Škoda Auto daří držet prodeje na loňské úrovni. Do konce října letošního roku prodala Škoda 570 tisíc aut. To je jen o 1,7 procenta méně než loni. Za dobrými prodeji je kromě německého šrotovného také rostoucí odbyt v Číně.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

V nejlidnatější zemi světa prodala automobilka za deset měsíců 95 679 aut, což je meziročně 93procentní nárůst.

"Čína se vyvinula v jeden z našich klíčových trhů v rámci globální strategie společnosti Škoda Auto a hraje významnou roli v budoucím rozvoji značky. Velký úspěch zaznamenala Octavia už od zahájení prodeje v červnu 2007, na úspěšné cestě ji v prosinci minulého roku následovala Fabia. Důležitým krokem v expanzi na tomto dynamickém trhu pak bylo představení modelu Superb v letošním srpnu,“ komentoval prodeje Reinhard Fleger z představenstva Škody.

Vůbec nejlepším trhem je pro firmu stále Německo. Tam prodala Škoda Auto 145 tisíc aut. Hlavně díky šrotovnému se tam dařilo zejména fabiím. V Česku si drží Škoda Auto 30,5procentní podíl. Do konce října zde bylo prodáno 45 385 škodovek.

Co do počtu prodaných kusů je celosvětově nejúspěšnější model Škoda Octavia, kterého se prodalo 263 480 kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám