Hlavní obsah

Renault plánuje výrobu nejlevnějšího auta na světě

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Renault chce trumfnout zatím nejlevnější vůz na světě - indický Nano od firmy Tata. Podle BBC chce Renault společně s Nissanem právě v Indii prodávat auta, která budou mít ještě nižší výrobní náklady než Nano.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Renault chce do roku 2012 vyrábět nový vůz ještě levněji než konkurenční Tata Nano (na snímku).

Článek

„Cena tohoto vozu bude nižší než jakákoliv cena doposud vyráběného vozu v Indii,“ citovala BBC Carlose Ghosna z Renaultu. Zároveň však upozornil, že je rozdíl mezi výrobní a prodejní cenou.

Další podrobnosti ohledně ceny však neuvedl. O design a výrobu vozu se má postarat indická společnost Bajaj. Renault a Nissan se postarají o marketing.

Vůz by se do prodeje měl dostat v roce 2012 a určen je zejména pro indický trh. Jeho export do dalších zemí není vyloučen. Auto bude mít prý velice nízkou spotřebu.

Zatím nejlevnějším vozem světa je Nano, který se v Indii v základní verzi prodává za dva tisíce dolarů, tedy asi za 34 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám