Hlavní obsah

ČEZ zlevní silovou elektřinu na příští rok o 15 procent

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Energetická společnost ČEZ zlevní svým zákazníkům silovou elektřinu na příští rok o 15,3 procenta. Pro koncového zákazníka však proud zlevní mnohem méně. Silová elektřina se na celkové ceně podílí jen zhruba z poloviny. ČEZ to uvedl v úterý.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Článek

„Díky poklesu cen elektřiny na velkoobchodním trhu jsme pro naše tarifní zákazníky letos mohli levně nakoupit elektřinu na celý příští rok,“ komentoval zlevnění generální ředitel společnosti Martin Roman. V předešlých letech elektřina vždy zdražovala.

ČEZ mimo jiné uvedl, že lidé, kteří si začátkem letošního roku zafixovali cenu na rok 2010, neprodělali ani nevydělali. Může za to nestabilní kurz koruny.

„Zákazníci, kteří zvolili fixní produkt, si tedy kromě ceny elektřiny i fixovali kurz české koruny vůči euru. Ten se však v průběhu roku nadále vyvíjel a ovlivňoval jednotlivé obchody. Kdyby tak kurz koruny zůstal na stejné úrovni jako na začátku roku, zákazníci, kteří zvolili fixní produkt, by na svém rozhodnutí vydělali, posilující koruna však jejich správné rozhodnutí eliminovala, “ vysvětlil Alan Svoboda, obchodní ředitel ČEZ.

Úplné ceny elektřiny budou známy za několik týdnů. Před začátkem nového roku je uvádí Energetický úřad.

Reklama

Výběr článků

Načítám