Hlavní obsah

Soutěž X-Trade Brokers Cup vyhrála žena ze Slovenska

Novinky, X-Trade Brokers

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Investiční soutěž X-Trade Brokers Cup, ve které mezi sebou vzájemně zápolilo na 50 tis. soutěžících z Česka i Slovenska, již zná svého vítěze. Je jím paní Zuzana Holienčinová ze Slovenska, která dokázala během čtyř týdnů zhodnotit svůj virtuální vklad 10 000 EUR o 4 040 %.

Článek

Tím si zajistila pohodlný náskok před druhým a třetím nejlepším investorem, kteří dosáhli rovněž úctyhodného zhodnocení 3 289 % a 3 146 %. Paní Holienčinová se tak stává výhercem luxusního automobilu Porsche Cayman, který ji bude předán na závěrečném galavečeru v Praze, jež se bude konat 26. listopadu. Gratulujeme!

Minulý týden však nepřinesl pouze absolutního vítěze, ale i další čtyři výherce mobilních telekomunikačních zařízení HTC, kterými se vždy v každém ze čtyř soutěžních týdnů stávají jeden muž a žena z Česka i Slovenska, kteří dokázali během jednoho týdne dosáhnout nejvyššího zhodnocení zůstatku na svém účtu. Za Česko tak telekomunikátory vyhrávají paní Martina Kunstová (736 %) a pan Jakub Rusnok (1 561 %), zatímco na Slovensku týdenní cenu obdrží paní Lydia Rejdová (651 %) a pan František Galbavý (1024 %).

A jaká byla obchodní strategie absolutního vítěze soutěže? Během čtyř soutěžních týdnu provedla paní Zuzana 502 obchodů, z nichž bylo pouze 109 ztrátových. Naprosto dominantním finančním instrumentem v jejím obchodování byl přitom měnový pár EUR/USD, na kterém otevřela 481 pozic, ve kterých dosáhla kumulativního zisku 400 840 EUR. Jen 18 obchodů bylo realizováno na měnovém páru GBP/USD, kde bylo dosaženo zisku 25 509 EUR, a pouze zbylé tři obchody proběhly na zemním plynu a ropě.

Měnový pár EUR/USD byl proto klíčem k úspěchu paní Zuzany, který byl postaven na dvou různých obchodních strategiích. Tou první, využívanou po dobu tří týdnů, byly velmi krátké obchody v rámci jednoho dne, které se častokrát odehrávaly s vysokým počtem lotů v průběhu několika málo minut.

Druhým pak byly obchody dlouhodobějšího charakteru s nižším objemem lotů. Právě v těchto dlouhodobějších obchodech se přitom zrodily tři nejziskovější obchody, které byly uzavřeny až po sedmi dnech, kdy paní Zuzaně vyšly spekulace na zpevnění amerického dolaru. Ten se v říjnu dostal pod silný prodejní tlak poté, co se začalo opět dařit akciím a obchodníci začali znovu preferovat rizikovější a výnosnější finanční aktiva, před bezpečnými (dolarovými) přístavy. Ještě před dvěma týdny se tak americký dolar krátce propadnul na páru s eurem až na své čtrnáctiměsíční minimum 1,50 EUR/USD, kde paní Zuzana začala spekulovat na jeho zpevnění. To skutečně přišlo.

Výsledková sezóna se v USA chýlila ke svému konci, a jakmile se obchodníci začali znovu více zaměřovat na nově příchozí a slabá ekonomická data, prostor ke korekci dolarových ztrát se pootevřel. Paní Zuzana si počkala, až dolar zpevní k ceně 1,47 EUR/USD, poblíž které své obchody uzavřela, což jí přineslo zisk 153 tis. EUR, který se stal důležitým pilířem její vítězné strategie.

Byly to právě zisky z tohoto obchodu, které paní Zuzaně zajistily pohodlný náskok před ostatními soutěžícími. Ti měli v posledním týdnu nemalé problémy, když se museli poprat s náhlou změnou sentimentu na finančních trzích, která trhy koncem října zasáhla. Zatímco první tři týdny soutěže akciové indexy téměř nepřetržitě rostly, v posledním týdnu se jen v USA propadnul americký index S o 4,02 % a dolar začal zpevňovat, což stlačilo dolů také cenu na komoditních trzích. Naprostá většina finančních instrumentů tak v týdnu tentokrát byla ztrátová, když nejvyšších kumulativních ztrát obchodníci dosáhli na měnovém páru EUR/USD, následovaném cukrem a zlatem.

Soutěž X-Trade Brokers Cup znovu ukázala, jakému zájmu se mezi Čechy a Slováky těší problematika investování. Pro ty, kteří do ní chtějí proniknout ještě hlouběji, existuje i nadále možnost založení demo účtu, na kterém se může každý seznamovat bez jakéhokoli rizika s fungováním reálných finančních trhů. Společnost X-Trade Brokers navíc pořádá pravidelně specializované semináře po celé České republice, na kterých budou zájemci bezplatně seznámeni s problematikou technické a fundamentální analýzy, psychologie obchodování, nebo money managementu, které jsou nezbytnou součástí investiční strategie každého obchodníka. Jménem společnosti X-Trade Brokers a partnerů soutěže děkujeme všem zúčastněným a gratulujeme výhercům.

5 nejobchodovanějších instrumentů
EURUSD
OIL
GOLD
GBPUSD
NATGAS
Poměr nákupů buy vs sell
buy 62,12%
sell 37,88%
Registrace v procentech
CZ 48.66 % z toho 19.79 % ženy a 80.21 % muži
SK 51.34 % z toho 23.48 ženy a 76.52 % muži
Související témata:

Výběr článků

Načítám