Hlavní obsah

Lhůta pro cenové nabídky v ekotendru se posouvá na příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Termín na podání cenových nabídek zájemců o obří státní zakázku na likvidaci ekologických škod se posouvá až na příští rok, datum zatím ovšem nebylo stanoveno. Důvodem je rozhodnutí ÚOHS o vrácení konsorcia PPF do soutěže, proti kterému se MF nehodlá odvolávat. Dosud se počítalo s termínem 2. listopadu.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Proti vyřazení ze soutěže o zakázku za 115 miliard korun se odvolaly i další společnosti, a to konsorcium DEME a konsorcium PD. Úřad bude muset počkat opět na vyjádřená ÚOHS.

"Ministerstvo financí bude dále postupovat obezřetně tak, aby pro případ, že by došlo k navrácení těchto uchazečů do řízení, aby i tito uchazeči měli možnost se včas znovu zapojit do průběhu zadávacího řízení a včas připravit své cenové nabídky. Těmto okolnostem ministerstvo financí přizpůsobí zejména své rozhodování o prodloužení lhůty pro podání nabídek," uzavřel mluvčí MF Ondřej Jakob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám