Hlavní obsah

Třinecké železárny se v pololetí propadly do ztráty 169,3 mil. Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Třinecké železárny se v letošním prvním pololetí propadly do ztráty 169,3 miliónu korun. Loni ve stejném období hospodařily se ziskem před zdaněním 1,343 miliardy Kč. Vlivem hospodářské krize firmě také klesly tržby o třetinu na 12,851 miliardy korun, zjistila ČTK.

Článek

Provozní hospodářský výsledek za pololetí skončil ztrátou 560,6 miliónu korun, zatímco loni firma dosáhla zisku 1,124 miliardy Kč. Mluvčí železáren Dušana Chreneková řekla, že se firma nebude k pololetním výsledkům hospodaření vyjadřovat.

Třinecké železárny jsou hlavní firmou impéria miliardáře Tomáše Chrenka. Prostřednictvím firmy Moravia Steel, která vlastní 69,05 procenta akcií, Chrenek ovládá železárny společně se třemi partnery. Druhým největším akcionářem je firma Finitrading s podílem 16,34 procenta. Americká CMC International drží 11 procent a drobní akcionáři vlastní dohromady 3,6 procenta akcií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám