Hlavní obsah

Poslanci jednali o rozpočtu, k hlasování se ale nedostali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sněmovna ve čtvrtek odpoledne na schůzi probírala rozpočet na rok 2010. Ten by měl být s deficitem 163 miliard korun. Očekávalo se, že zákon v prvním čtením projde, protože největší strany už daly najevo, že jeho základní obrysy schválí. Debata se ale protáhla a na hlasování nakonec nedošlo. Pokračovat se má v pátek.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Jan Fischer na jednání Sněmovny

Článek

Nedostalo se ani na další body, které byly na dnešní dopoledne zařazeny - jako například další diskuze o programových prioritách pokračující Fischerovy vlády. Poslanci měli také vyslechnout informaci o situaci na Západočeské univerzitě v Plzni, kterou zmítají skandály.

Debatu o návrhu rozpočtu, která trvala čtyři hodiny, přerušila přestávka na oběd, po ní už následují pravidelné čtvrteční interpelace.

V prvním čtení rozpočtu Sněmovna schvaluje jen jeho příjmy a výdaje. Ty by měly být 1,022 biliónu korun na straně příjmů a 1,185 biliónu korun na straně výdajů. Schodek je tak ve výši 162,7 miliardy korun. Aby ho mohlo být dosaženo, museli poslanci odhlasovat vládní úsporný balíček.

Všechny strany s výjimkou KSČM už slíbily, že normu v prvním čtení podpoří.

Během jednání ve čtvrtek zkolabovala ministryně spravedlnosti Daniela Kolářová. Má virózu a její organismus zátěž neunesl. Jednání Sněmovny se muselo přerušit, než se o ni lékaři postarali. [celá zpráva]

Rozruch mezi ČSSD vzbudil také ministr vnitra Martin Pecina, který vyzval 12 krajů, které hradí poplatky za pacienty, aby od toho ustoupily. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám