Hlavní obsah

Bankou roku je Česká spořitelna, pojišťovnou Kooperativa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bankou roku se v hlasování odborníků stala Česká spořitelna před Komerční bankou a loni vítěznou Raiffeisenbank. Bankéřem roku byl vyhlášen generální ředitel České spořitelny Gernot Mittendorfer. Postavení nejlepší pojišťovny obhájila Kooperativa. Výsledky osmého ročníku soutěže Fincentrum Banka roku ve středu vyhlásili organizátoři.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Předseda organizačního výboru ocenění Petr Stuchlík řekl, že se počty získaných bodů nezveřejňují, ale Česká spořitelna vyhrála hlavní kategorii s náskokem. Podle něho na to mělo vliv i to, že v době krize na finančních trzích a následné recese zůstala pro spoustu Čechů jistotou.

Důvěru klientů v Českou spořitelnu potvrdila i kategorie 'nejdůvěryhodnější banka roku', v níž o pořadí rozhoduje průzkum agentury STEM/MARK mezi veřejností. V tomto hodnocení byla druhá Komerční banka a třetí ČSOB.

Nejdynamičtější bankou se stala Raiffeisenbank, která podle Stuchlíka dokázala úspěšně převzít firmu eBanka a nadále vykazuje růst. Pořadí stavebních spořitelen již osmý rok po sobě ovládla Modrá Pyramida a mezi penzijními fondy naopak vůbec poprvé uspěla společnost Allianz.

Soutěž Fincentra se snaží upozornit na finanční instituce působících v ČR a jejich služby a produkty. Základním kritériem je zaměření na drobnou klientelu. V minulých ročnících se soutěž jmenovala MasterCard Banka roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám