Hlavní obsah

Ministerstvo dostalo pokutu 1,8 miliónu od antimonopolního úřadu

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) dal pokutu ve výši 1,8 miliónu korun ministerstvu zemědělství. Úřad podle rozhodnutí pochybil při dvou zakázkách, ve kterých rozhodl bez výběrového řízení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Konkrétně se jednalo o zakázku na systémovou centralizaci v rámci resortu. Ministerstvo zemědělství rovnou podepsalo smlouvu s Telefónikou O2. Druhá zakázka se týkala integrace webových portálů. V tomto případě byla smlouva uzavřena se společností T-Soft.

"Zadavatel postupoval na základě jednacího řízení bez uveřejnění, což zdůvodňoval návazností na předchozí realizované zakázky a autorskými právy, jejichž nositelem je vybraný uchazeč. V průběhu správních řízení ÚOHS dospěl k závěru, že sice předložené znalecké posudky deklarují návaznost na předchozí realizované zakázky, avšak neprokazují, že by danou zakázku nemohl realizovat jiný dodavatel," uvedl antimonopolní úřad v rozhodnutí.

ÚOHS začal ministerstvo prošetřovat na základě informací z tisku.

Reklama

Výběr článků

Načítám