Hlavní obsah

Cena ropy dosáhla nového ročního maxima

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cena americké ropy dosáhla nového ročního maxima 79,05 dolaru za barel, poté se ale vrátila zpět. Posledních sedm dnů na burzách ceny rostly, protože by čtvrtletní výsledky hospodaření amerických korporací mohly naznačit, že se ekonomika oživuje.

Foto: David Mdzinarishvili, Reuters

Článek

Cena americké ropy pro listopadovou dodávku se po dosažení pondělního maxima vrátila na 78,57 dolaru se ziskem čtyř centů. Severomořský Brent stoupl o šest centů na 77,05 dolaru.

Výsledky hospodaření amerických korporací mohou být motorem pro růst cen ropy i tento týden. Očekávají se čísla od technologické skupiny Apple a strojírenského koncernu Caterpillar.

Výsledky z minulého týdne táhly nahoru ceny komodit. Za pondělním krokem trhu zpět pak můžou být páteční slabá čísla od General Electric a Bank of America, která zastínila hospodářský výhled.

"Ceny ropy se nyní obchodují velmi vysoko, vezmeme-li v úvahu, že jsou ve Spojených státech stále vysoké zásoby," reagoval analytik komoditního trhu Commonwealth Bank of Australia. "Dnes se ropa může držet stranou, nasměrování dostane od dolaru a akciového trhu," napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám