Hlavní obsah

Prazdroj zdraží některá piva, půllitr Pilsner Urquell o korunu

Aktualizováno

Skupina Plzeňský Prazdroj zvedne od listopadu ceny piva u pětiny značek. Půllitr sudového Pilsner Urquell zdraží o korunu na 20,90 Kč, podraží obě jedenáctky i nealkoholický Birell. Zdražení se naopak nedotkne sudové ani láhvové "desítky" Gambrinus, nejprodávanějšího českého piva. Potvrdili to hostinští, kteří obdrželi nové ceníky platné od 1. listopadu.

Článek

„Jsme si vědomi obtížných podmínek, kterým čelí spotřebitelé, proto zachováváme ceny nejprodávanějších variant našich piv. Optimalizovali jsme náklady na energie, přepravu, cenu práce. I přesto je určitý nárůst cen nezbytný i vzhledem k meziroční inflaci. Musíme udržet nejvyšší standardy ve výrobě a nejvyšší kvalitu našich piv," řekl zastupující ředitel Prazdroje Mike Walsh. 

Mluvčí Prazdroje Jiří Mareček upřesnil, že zdražení bude v průměru činit jedno procento a bude se týkat pětiny piv, která skupina Plzeňský Prazdroj vyrábí.

Kromě prémiového Pilsneru Urquell tak zdraží jedenáctky Kozel a Excelent. "Excelent budeme prodávat bez zaváděcí slevy. Je to lídr v jedenáctkovém segmentu a nyní je tomu právě rok, co jsme Gambrinus 11 Excelent uvedli na trh," uvedl Mareček. Cena láhvového Excelentu vzroste o korunu na 11,90 za půllitr.

Pivovar navíc zdůraznil, že listopadové zdražení nezahrnuje očekávané zvýšení spotřební daně od ledna příštího roku.

Která piva podraží:

  • Pilsner Urquell
  • Kozel (jedenáctistupňový)
  • Excelent
  • Birell

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám