Hlavní obsah

Číňané by již brzy měli ovládnout Hummer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka General Motors brzy podepíše konečnou dohodu o prodeji značky Hummer čínské firmě Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery. Agentuře AP to řekl zdroj obeznámený s jednáním. Předběžnou dohodu o prodeji uzavřely podniky již v červnu.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Článek

Zástupci čínské firmy nyní ve Spojených státech jednají s GM o podrobnostech konečné dohody. Obě strany podle zdroje doufají, že bude uzavřen do konce týdne. Dohodu budou poté muset schválit americké i čínské regulační úřady. Hodnota transakce není známa, GM nicméně již dříve uvedla, že by jí prodej značky Hummer mohl přinést minimálně půl miliardy dolarů (8,7 miliardy Kč).

GM nedávno opustila bankrotový režim s tím, že se v rámci rozsáhlé restrukturalizace zahrnující prodej některých značek přemění v menší podnik, jenž by měl pružněji reagovat na požadavky zákazníků. Většinovým majitelem "nové GM" je americká vláda, která poskytla nejvíce peněz na záchranu podniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám