Hlavní obsah

Sněmovní výbor doporučil rozpočet se schodkem 163 miliard schválit

Právo, Jiří Vavroň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rozpočtový výbor Sněmovny hlasy ODS a ČSSD doporučil powslancům schválit rozpočet tak, jak jej předložila Fischerova vláda, tedy se schodkem 163 miliard korun. Návrh komunistů vrátit rozpočet k přepracvování nenašel podporu. Rozpočet ve druhém čtení čekají těžké spory o přesun pěnez mezi jednotlivými kapitolami.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ministr financí Eduard Janota

Článek

Předseda rozpočtového výboru a místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka poukázal na to, že například výdaje pro fond dopravní infrastruktury a ministerstvo dopravy se oproti loňsku zvýšil asi o 45 procent, ale výdaje ministerstva školství oproti loňsku poklesly.

„Je to betonový rozpočet," řekl Sobotka.

Sociální demokraté budou chtít posílit ty výdaje na sociální služby, které jinak hrozí zánikem. ODS ústy člena rozpočtového výboru Michala Doktora rozpočet označila za stabilizační. "Máme k němu mnoho výhrad, ale rozpočet je třeba v době krize mít. Je potřeba počítat s tím, že každý přinese nějakou oběť,“ řekl Doktor.

Reklama

Výběr článků

Načítám