Hlavní obsah

V Německu skončilo šrotovné, Škoda Auto opět omezí výrobu

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto se chystá na hubenější časy. Zatímco před několika měsíci táhlo výrobu zejména německé šrotovné, nyní po skončení dotačního programu chce firma opět omezit výrobu. Továrna by měla v říjnu dva dny stát kvůli slabší poptávce po nových autech.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

Ve čtvrtek na to upozornil list podnikových odborů. Podle něj právě v Německu šly na odbyt díky dotaci na nákup nového vozu při ekologické likvidaci starého (takzvané šrotovné) hlavně fabie. Továrna jejich výrobu již od 29. září omezila z 1200 na tisíc kusů denně.

Na říjen je připravena dvoudenní odstávka veškeré výroby. „Využije se státní svátek ve středu 28. října 2009, který firma jindy používá k realizaci inventury. Vyrábět se nebude ani ve čtvrtek 29. října a v pátek 30. října 2009, kdy bude odstávka výroby. V pátek bude realizována zmíněná inventura. Vypadne tak celkem pět směn,“ uvedl předseda odborů Jaroslav Povšík.

Mluvčí podniku Jaroslav Černý vyjádření odborů mírní a tvrdí, že inventura nebude trvat jen jeden den, ale tři dny.

Automobilka musela na několikrát přerušovat výrobu již na přelomu loňského a letošního roku. Na podzim totiž na automobilky po celém světě těžce dolehl nezájem o nové vozy kvůli finanční krizi.

Tehdy navíc firmy musely výrazně propouštět, týkalo se to právě i Škody Auto. Nyní by se však o práci kmenoví zaměstnanci zatím bát neměli, propuštěni by mohli být pouze agenturní pracovníci.

Reklama

Výběr článků

Načítám