Hlavní obsah

Další aerolinky bojují o přežití, Japan Airlines žádají o pomoc stát

Novinky, toh

Letošní rok bude zřejmě pro mnoho leteckých společností osudový. Ve vážných finančních problémech se ocitla další společnost. Japonské aerolinky musely požádat o pomoc stát. Ve čtvrtek o tom informovala BBC.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Článek

Prezident Japan Airlines Haraku Nišimatsu oficiálně požádal o pomoc nové ministra dopravy. Zároveň navrhl přitvrdit v restrukturalizaci firmy. Aerolinky oznámily, že plánují propustit 6800 lidí.

Po tomto oznámení akcie společnosti ztratily 18 procent své hodnoty, a to zejména kvůli tomu, že firma ztratila v očích investorů důvěryhodnost právě kvůli tomu, že požádala o státní podporu.

O akcie Japan Airlines má zájem podle některých médií konkurence. Air France-KLM, Delta Airlines či American Airlines by si získáním podílů ve společnosti dopomohly k expanzi na asijský trh.

Rok otřesů

Loňský podzim, kdy se naplno rozjela finanční a hospodářská krize, byl průlomový pro mnoho leteckých společností. Zájem o létání výrazně poklesl, například nízkonákladové SkyEurope musely vyhlásit bankrot. S obrovskou ztrátou se potýkají i České Aerolinie.

Reklama

Související témata:

Související články

Na aerolinky SkyEurope byl vyhlášen konkurz

Okresní soud v Bratislavě vyhlásil na leteckou společnost SkyEurope konkurz. Tím se zastavuje její restrukturalizace. Informoval o tom mluvčí soudu Pavol...

Výběr článků

Načítám