Hlavní obsah

Indie si půjčí od Světové banky 4,3 miliardy dolarů

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová banka poskytne Indii úvěry ve výši 4,3 miliardy dolarů, tedy více než 73 miliard korun. Dvě miliardy dolarů z přidělené částky mají jít na podporu státem vlastněných bank. Ve středu o tom informovala BBC.

Foto: Parth Sanyal, Reuters

Článek

Organizace očekává, že indický hospodářský růst letos výrazně zpomalí. Zatímco před dvěma lety tamní HDP rostlo desetiprocentním tempem, letos by to mělo být „jen“ 5,5 procenta.

„Je důležité podpořit Indii právě nyní,“ komentoval půjčku Roberto Zagha, regionální ředitel Světové banky pro Indii. Půjčka by měla směřovat zejména na financování infrastruktury a na podporu společností, které potřebují úvěry.

„Zatímco se zdá, že to nejhorší je již za námi, obavy ohledně návratu růstu zůstávají, a to z části kvůli tomu, že zotavení světové ekonomiky je nejisté,“ dodal Zagha.

Podle BBC peníze od Světové banky má Indie využít na posílení elektrické sítě či jako finanční injekce podnikům, které by se mohly potýkat s nedostatkem investic. Organizace schválila také úvěry pro Maďarsko, Lotyšsko či Nepál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám