Hlavní obsah

Nový majitel Opelu bude v Evropě propouštět

Frankfurt

Automobilka Opel ve svých evropských závodech možná zruší až 10 500 pracovních míst. Z toho téměř polovina, respektive 4500 míst, připadá na Německo. Na tiskové konferenci to v pondělí řekl Siegfried Wolf, který je jedním z šéfů kanadské společnosti Magna International. Právě ta je spolu s dalšími investory novým majitelem Opelu.

Článek

Předpokládané snižování počtu pracovních míst je podle Wolfa součástí plánů, které má kanadský podnik s Opelem. Magna spolu s ruským finančním ústavem Sberbank v Opelu převezme 55 procent akcií. Automobilku Opel prodává americká automobilka General Motors.

Wolf řekl, že "nový Opel" bude investovat zhruba 170 miliónů eur (asi 4,3 miliardy Kč) v Rusku. Wolf tak reagoval na poznámky připisované správci Opelu, podle nichž se počítá s částkou více než 600 miliónů eur na modernizaci automobilového průmyslu v Rusku.

"To není pravda," řekl Wolf v přítomnosti šéfa Sberbank, který se rovněž tiskové konferenci ve Frankfurtu účastnil. Mluvčí německé vlády rovněž citoval částku 170 miliónů eur a řekl, že se bude o této záležitosti ještě jednat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám