Hlavní obsah

Skanska propustí přes tisíc lidí, krize ve stavebnictví udeřila naplno

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finanční otřesy letošního roku výrazně zasáhly i stavebnictví. Například firma Skanska CS se rozhodla propouštět. Snižování stavu zaměstnanců jde tak ruku v ruce s tím, jak bídné výsledky hlásí stavební produkce v tuzemsku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ta byla již několik měsíců ve srovnání s loňskem v poklesu. Někteří analytici v úterý upozorňovali, že hospodářský útlum se v druhé polovině roku přesune z průmyslu právě do stavebnictví a do obchodu. Proto lze v těchto sektorech očekávat další propouštění.

"V letech 2009 a 2010 propustí společnost Skanska cca 1200 zaměstnanců z celkového počtu 6800," potvrdil Novinkám generální ředitel Skansky Dan Ťok s tím, že firma vyplatí každému propuštěnému zaměstnanci odstupné ve výši šesti platů.

Ťok propouštění zdůvodnil zvýšením produktivity a snížením nákladů. "Což skupině umožní lépe čelit současné hospodářské situaci. Jednou z nejdůležitějších součástí restrukturalizace jsou nová organizační schémata divizí, úseků i odborů," uvedl Ťok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám