Hlavní obsah

Četrans je v insolvenci, dluží prý desítky miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ústecký krajský soud ve čtvrtek zahájil insolvenční řízení se společností Četrans. Vyhověl žádosti firmy Kongresové centrum ILF, které dluží několik desítek miliónů korun. Celková ztráta Četrans v polovině letošního roku podle návrhu dosáhla 1,4 miliardy korun. Vyplývá to z údajů zveřejněných v insolvenčním rejstříku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Krátkodobé závazky Četransu dosahují ke konci června podle návrhu téměř 378 miliónů korun. Pohledávka Kongresového centra ILF činí 43 miliónů korun, dalších 13 miliónů korun jsou úroky a 32 miliónů korun smluvní pokuty. Pohledávku Kongresové centrum ILF získalo letos v květnu od ČSOB. Kvůli dluhu již prý byla zahájena i exekuce, ale firma v návrhu tvrdí, že se při ní podařilo vymoci jen část dlužné částky, asi 18 miliónů korun.

Hospodaření ústecké dopravní společnosti Četrans skončilo v loňském roce ztrátou 70,2 miliónu korun. Společnost loni zahájila revitalizaci a zbavuje se všeho majetku, který nepotřebuje přímo pro své podnikání a další rozvoj. Hodlá se kromě jiných nemovitostí zbavit i administrativní budovy v centru Ústí nad Labem a přesunout vedení společnosti do Lovosic.

Kvůli dluhům vůči leasingovým společnostem vrací v současnosti 70 vozidel. Průměrný počet provozovaných motorových vozidel byl loni 385, nadále firma plánuje provozovat 195 kamiónů. Loni pracovalo ve firmě v průměru 705 zaměstnanců, zhruba stovka řidičů i dalšího personálu by měla v budoucnu odejít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám