Hlavní obsah

Aerolinky SkyEurope nebudou létat z Vídně, zůstanou v Bratislavě

Novinky, toh
Bratislava

Problémové slovenské aerolinky SkyEurope prozatím končí s létáním z Vídně. Firma se rozhodla, že se bude soustředit na létání z Bratislavy. Pokud se SkyEurope v budoucnu s rakouským letištěm dohodnou, přesunou tam nejspíš část své flotily opět. Informoval o tom server sme.sk.

Foto: Marián Peiger, ČTK

Článek

Slovenské aerolinky se celé léto potýkají s finančními problémy, které několikrát vyvrcholily blokováním letadel společnosti, minulý týden pak vídeňské letiště odmítlo odbavovat letadla SkyEurope kvůli dluhu.

Předseda představenstva společnosti Airlines Nick Manoudakis sme.sk řekl, že se aerolinky nyní budou soustředit na působení v Bratislavě. Letiště slovenského hlavního města se má stát  přepravním uzlem SkyEurope.

Společnost však potvrdila, že má zájem o dalším vyjednávání s vídeňským letištěm. Pokud by vše proběhlo hladce, SkyEurope by se do Rakouska prý vrátily, ale s menší flotilou.

Reklama

Související články

Ve Vídni odmítli odbavovat letadla SkyEurope

Několik letů slovenské nízkonákladové společnosti SkyEurope odmítlo ve čtvrtek odbavit vídeňské letiště, uvedla rakouská tisková agentura APA. Po dohodě, že...

Výběr článků

Načítám