Hlavní obsah

Okamura opět pod tlakem, asociace mu nabízí smír

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viceprezident a mluvčí největší organizace sdružující cestovní kanceláře v tuzemsku AČCKA Tomio Okmaura je nadále středem pozornosti. Konkurenční sdružení ACK navrhla sloučení obou organizací. Navíc si rozmyslela svůj záměr z minulého týdne, kdy chtěla Okamuru žalovat.

Foto: Jan Rasch , ČTK

Tomio Okamura

Článek

Jenže mediálně známý Okamura nabídnutou ruku ke smíru nepřijal s tím, že je přesvědčen, že sdružení se chce jen skrze jeho osobu zviditelnit.

„Je to zase komedie. Jedná se o zneužití našeho jména,“ řekl Novinkám Tomio Okamura s tím, že asociace zaslal dopis médiím, jemu však ne. Podle něj ACK je sdružení, které má o několik desítek členů méně členů než AČCKA,  a v minulosti neváhalo za Okamurovými zády přetahovat jednotlivé členy k sobě.

Okamura upozornil, že již před lety padl návrh na sloučení organizací, jenže tehdy se nesetkal s kladnou odezvou. Viceprezident a mluvčí AČCKA je v posledních dnech trnem v oku některým cestovkám v ČR. Okamura pravidelně zásobuje média zprávami z cestovního ruchu. Proti jeho stanoviskům se však právě ACK minulý týden ohradila, dokonce pohrozila žalobou. Tu si ve středu rozmyslela.

Do víru problémů se v úterý přidala CK Fischer, která oznámila, že se od výroků Okamury distancuje a navíc jeho asociaci na konci září opustí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám