Hlavní obsah

Klienti CK Tomi Tour dostanou od pojišťovny zpět všechny peníze

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Union pojišťovna odškodní v plné výši všechny klienty cestovní kanceláře Tomi Tour, kteří si zájezd zakoupili, ale z důvodu krachu cestovky na zájezd nevycestovali. Odškodnění se týká přes 13 tisíc klientů, kteří za zájezdy uhradili celkem 161 miliónů českých korun. Jak Novinkám potvrdila mluvčí pojišťovny Judita Smatanová, jedná se o největší pojistní událost v historii České i Slovenské republiky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Článek

Pojišťovna už začala s vyplácením odškodnění. Smatanová zdůraznila, že se tak stalo měsíc po vyhlášení úpadku cestovní kanceláře Tomi Tour. Union pojišťovna zatím nezačala s výplatou náhrad klientům slovenské CK Tomi Tour se sídlem v Nitře, protože je nevyhnuté prokázat deklarovaný úpadek této cestovní kanceláře ke konkrétnímu datu. Prověřování účetnictví slovenské CK Tomi Tour pokračuje.

Pojišťovna Union po krachu CK Tomi Tour zabezpečila přepravu 3396 klientů, kteří na zájezd vycestovali před krachem cestovní kanceláře. Klienti zůstali hlavně na španělských ostrovech, v Turecku a v Egyptě. Celkem se uskutečnilo 24 letů, z Chorvatska a Itálie přivezlo rekreanty 11 autobusů. Pojišťovna Union zaplatila za přepravu klientů CK Tomi Tour 21 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud odmítl vyhlásit insolvenci Tomi Tour

Pražský městský soud v pátek odmítl návrh na vyhlášení insolvence cestovní kanceláře Tomi Tour, která ukončila činnost před týdnem. Navrhovatel podle soudu...

Výběr článků

Načítám