Hlavní obsah

Společnost Agrofert Holding loni zvýšila čistý zisk na 6,8 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Akciové společnosti Agrofert Holding, která stojí v čele stejnojmenné skupiny firem podnikajících v zemědělství, potravinářském a chemickém průmyslu, loni podle auditovaných výsledků vzrostl čistý zisk z 861,25 miliónu korun v roce 2007 na rekordních 6,8 miliardy korun. Tržby společnosti Agrofert Holding vzrostly z předloňských 17,69 miliardy korun na 19,88 miliardy korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Agrofertu Andrej Babiš

Článek

Agrofert Holding vlastní podnikatel Andrej Babiš. Finanční výsledky společnosti byly zveřejněny ve výroční zprávě.

Hospodářské výsledky z obchodní činnosti za rok 2008 ukazují, že společnost pokračuje v pozitivních trendech hospodaření, a to i přes nepříznivé vlivy celosvětové finanční krize," uvedl Babiš ve výroční zprávě akciové společnosti Agrofert Holding za rok 2008.

Babiš výrazný nárůst čistého zisku přičetl zejména vyšším výnosům z dlouhodobého finančního majetku, které loni obnášely takřka 7,1 miliardy korun a ve srovnání s rokem 2007 byly o 6,65 miliardy korun vyšší. "Jedním z hlavních důvodů zvýšení obratu společnosti byl nárůst obchodu se zemědělskými komoditami, zvláště pak řepkovým semenem," dodal. Babiš jako jediný akcionář Agrofert Holdingu letos v červnu rozhodl, že společnost loňský zisk ponechá jako nerozdělený.

Skupina Agrofert Holding v roce 2008 vykázala zisk před zdaněním 6,153 miliardy korun a konsolidované tržby za prodej zboží, výrobků a služeb 101,365 miliardy korun. Objem tržeb se ve srovnání s rokem 2007 zvýšil o 21,6 procenta, tedy o 17,98 miliardy.

Zvýšení objemu tržeb bylo způsobeno nejenom vlivem rozšířené obchodní a výrobní činnosti, ale i aktivitami nových členů skupiny a dále pak nárůstem prodejních cen. "Hlavní vliv na dosažení uvedených hodnot měl zejména pozitivní trend v hospodaření, a to především u společností chemického sektoru, a stabilizovaná výkonnost zemědělsko-potravinářského sektoru," uvedl Babiš s tím, že menší měrou se na výsledcích podílí i nově zařazené společnosti s jejich příspěvky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám