Hlavní obsah

SkyEurope zvládla přemístění letů z Vídně do Bratislavy

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Letecká společnost SkyEurope přemístila své lety z Vídně do Bratislavy. Rakouské letiště totiž minulý týden odmítlo odbavovat letadla aerolinky kvůli dluhu. Podle zvládá letiště nápor bez problémů.

Foto: Marián Peiger, ČTK

Článek

"Letiště disponuje dostatečnými kapacitami a vybavovací proces funguje plynule. Děláme vše proto, aby dopad změn na komfort cestujících byl minimální," řekla mluvčí bratislavského letiště Dana Madunická agentuře SITA. V sobotu bylo z Vídně do Bratislavy přesunuto 13 odletů a 16 příletů SkyEurope a v neděli 11 příletů a 11 odletů této společnosti. "Společnost SkyEurope uhradí platby za služby denně," dodala mluvčí bratislavského letiště.

Proti původně stanoveným časům odletů z Vídně jsou odlety SkyEurope posunuty o hodinu i více. SkyEurope převáží své cestující z Vídně a do Vídně autobusy. Pro Slováky jsou odlety z Bratislavy výhodou, pro ostatní cestující to znamená mírné zdržení a přesun autobusem do Bratislavy. "Je to fajn, že nemusíme do Vídně a letíme z Bratislavy. Ušetřili jsme 60 kilometrů," řekla deníku SME dvojice cestujících z Lučence.

Nespokojenost vyjádřila jedna cestující z České republiky. "Je to nepříjemné. Zatím mi společnost neřekla, jak to bude při návratu za deset dní," řekla cestující, která měla namířeno do španělského Alicante.

Vídeňské letiště přestalo v pátek 14. srpna vybavovat lety SkyEurope, protože neplatila včas své závazky. SkyEurope svůj dluh mezitím vyrovnala. Mluvčí společnosti SkyEurope Tomáš Kika pro TASR řekl, že letecká společnost by měla od čtvrtka 20. srpna opětovně létat z Vídně. "Je to náš odhad," dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám