Hlavní obsah

Setuza loni vykázala zisk 347 miliónů, předloni ztrátu 1,85 miliardy

Aktualizováno

Ústecká Setuza za loňský rok vykázala čistý zisk 346,7 miliónu korun. Předloni byla ve ztrátě 1,85 miliardy Kč. Výnosy klesly z 15 miliard na loňských 3,726 miliardy Kč. Výsledky zveřejnila firma v pozvánce na zářijovou řádnou valnou hromadu.

Článek

Na konci loňského roku přešla výroba a téměř všichni zaměstnanci Setuzy do firem STZ, Oleochem, Oleofin a Spolpharma. Do STZ a Oleofinu, patřících společnosti Via Chem Group, přešlo 550 lidí. Další produkci společnosti zajišťují nově firmy Oleochem a Spolpharma, do které přešlo zhruba 200 lidí. V pozici generálního ředitele Setuzy na konci listopadu skončil Martin Procházka, který se stal novým ředitelem společností STZ a Oleofin.

V současnosti je ze Setuzy nevýrobní společnost, která jen řeší veškeré závazky ze své minulé činnosti a postupně má jít do útlumu. Společnost Setuza již předloni kvůli špatné finanční situaci prodala firmě STZ Development, ovládané společností Via Chem Group, výrobní areály v Ústí nad Labem a Olomouci a peníze použila na vyrovnání svých závazků vůči státu. STZ Development spravuje nemovitosti i nadále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám