Hlavní obsah

Pepsi převezme za 7,8 miliardy dolarů dvě největší stáčírny svých nápojů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americká společnost PepsiCo převezme za zhruba 7,8 miliardy dolarů (asi 140,3 miliardy Kč) dvě největší stáčírny svých nápojů. Získá tak firmy Pepsi Bottling Group a PepsiAmericas. Firma to uvedla v tiskové zprávě. PepsiCo se o převzetí snažila už dříve, ale neúspěšně. Svou nabídku nyní zlepšila.

Článek

PepsiCo je druhým největším výrobcem nápojů na světě, hned za svým domácím rivalem Coca-Cola. Za jednu akcii Pepsi Bottling je PepsiCo ochotna zaplatit 36,50 USD, zatímco za akcii PepsiAmericas chce dát 28,50 USD.

Zatím poslední nabídka, kterou PepsiCo největším stáčírnám svých nápojů předložila, je z letošního dubna. Tehdy PepsiCo nabízela 29,50 USD za každou akcii Pepsi Bottling a 23,27 USD za akcii PepsiAmericas. Celkem by tak PepsiCo zaplatila asi šest miliard dolarů.

Akcie všech tří podniků ještě před začátkem obchodování na burze v New Yorku prudce zpevnily. Zatímco Pepsi Bottling si připsaly zhruba sedm procent na 35,98 USD, akcie PepsiAmericas vzrostly o 7,5 procenta na 28,10 USD. Akcie samotné PepsiCo posílily o 2,7 procenta na 57,75 USD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám