Hlavní obsah

Nejdražší zmrzlina v Česku je v Praze, kopeček stojí 60 korun

Novinky, Tomáš Holý
Praha

V pražské ulici Na Příkopě u Václavského náměstí se od čtvrtka prodává jedna z nejdražších zmrzlin v Česku. Jeden kopeček tu lze pořídit za 59 korun. Obchod s osvěžující pochutinou zde otevřela americká značka Ben & Jerry´s.

Článek

Pro Novinkami oslovené Čechy je cena zmrzliny těžko uvěřitelná. „Ne nekoupila bych si ji. Za ty peníze ji nepotřebuji,“ okomentovala jedna kolemjdoucí Česka cenu zmrzliny. Naopak některým cizincům přijde cena adekvátní.

Jeden malý kopeček přijde na 59 korun, a to bez kornoutu. Za tuto cenu je zmrzlina podávána do plastového kalíšku.

Firma drahou zmrzlinu zdůvodňuje zejména vysokou kvalitou. Výroba zmrzliny je totiž podle společnosti šetrná k životnímu prostředí a také ke kravám, jejichž mléko se do zmrzliny používá.

V pražském obchodě je zatím k mání 16 druhů zmrzlin, mají však své původní americké názvy - například Baked Alaska, Chunky Monkey Fair Trade či Phish Food, což našincům zřejmě těžko napoví, cože to vlastně jí.

Značka Ben & Jerry´s se však proslavila tím, že zmrzlina obsahuje velké kousky čokolády, ovoce či oříšků.

Značka Ben & Jerry´s:
Firmu založili v roce 1978 Ben Cohen a Jerry Greenfield poté, co absolvovali dálkový kurz na výrobu zmrzliny. V současnosti se zmrzlina této značky prodává ve 25 zemích světa. Od roku 2000 je vlastníkem značky společnost Unilever. V Česku bude obchody provozovat sjednaná firma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám