Hlavní obsah

Češi ovládli žebříček konzumentů alkoholu, přepijí Dány i Němce

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Češi podle posledních statistik potvrzují, že jsou přeborníky v holdování alkoholu. Ve srovnání s Němci, Dány a Portugalci je totiž mezi našinci nejméně abstinentů. Naopak excelujeme v tzv. neodpovědném pití, kdy zvládneme během jednoho večírku pět a více drinků. Vyplývá to z údajů evropského pivovarnického sdružení Brewers of Europe.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na dotaz, zda respondenti pili v posledním měsíci alkohol, odpovědělo pouze 19 procent dotázaných Čechů, že ne. U Dánů to bylo 22 procent, v Německu 34 a v Portugalsku 29 procent dotázaných.

Nepříliš odlišné byly výsledky při dotazu, jak velké množství alkoholu obvykle respondenti zkonzumují. Pět a více alkoholických nápojů během jedné příležitosti vypije 22 procent Čechů, to je nejvíce v Evropě. Dotahují se na nás pouze Dánové, z nichž pouze 19 procent zkonzumuje takové množství alkoholu. V Německu tak činí prý jen 13 procent lidí a v Portugalsku jen deset procent konzumentů.

Průzkum také ukázal, že pro 94 procent konzumentů není klíčovým faktorem rozhodujícím o koupi nápoje cena. Nejvíce dotazovaných (46 procent) uvedlo jako nejdůležitější kritérium chuť výrobku.

Anketa

Kolik drinků v průměru vypijete v průběhu vydařeného večírku?
1-2
6,4 %
3-4
8,4 %
5 a více
85,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 22743 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Rusy kosí alkohol, potvrdila nová studie

Na devastující účinky alkoholu na ruskou společnost poukázala další studie. Podle ní bylo od pádu Sovětského svazu pití alkoholu příčinou více než poloviny...

Výběr článků

Načítám